Sardinia este una dintre cele mai populare destinatii insulare din Italia impreuna cu Sicilia. Fiind o insula, atractia principala pentru turisti o reprezinta plajele sale minunate. Cele mai frumoase si populare intinderi de nisip din Sardinia sunt impartite dupa cum urmeaza:

Est  – Olbia pana la Muravera

Nord si Nord –Est –  Stintino pana la Budoni

Sud  – Chia pana la Pula

Vest – Alghero pana la Cagliari

Lista de mai jos iti prezinta cele mai frumoase plaje din Sardinia, pe care nu trebuie sa le ocolesti atunci cand iti planifici o vacanta aici.

Plaja Bidderosa – cinci golfuri distincte impanzite de arbori de eucalipt, ienupar si pini, dar si plajele insorite, cu nisip alb, fac din aceasta locatie una dintre cele mai populare plaje din Sardinia. Apele calde ale Mediteranei inunda golfurile atunci cand mareea este la cel mai inalt nivel, dar cand valurile sunt mici, aceasta zona este una izolata si linistita, ideala pentru a te relaxa pe toata durata unei zile.

Cele mai frumoase plaje din Sardinia bidderosa

Plaja Bidderosa

Cala Luna– intr-o zi insorita, apele Marii Mediterane sunt un adevarat caleidoscop de culori, de la turcoaz stralucitor pana la albastru ultramarin, pe masura ce soarele apune. Numele acestei plaje vine de la forma sa de semiluna. Cala Luna se afla pe coasta de vest, langa Dorgali.

Cele mai frumoase plaje din Sardinia Cala Luna

Plaja Cala Luna

Cala Mariolu– localnicii spun ca aceasta plaja este scaldata de cele mai limpezi ape din insula. Aflata langa Golful Orosei, in localitatea Punta Ispuligi, Cala Mariolu este locul in care digurile din stanca sunt acoperite cu arbusti mediteraneeni, in timp ce pietrisul de culoare trandafirie impanzeste tarmul, linia de coasta fiind mult mai accentuata aici decat in alte zone din Sardinia.

Cele mai frumoase plaje din Sardinia Cala Mariolu

Plaja Cala Mariolu

Costa Verde Sardinia– aflata pe coasta de vest a insulei, aceasta zona iti ofera raspunsul la intrebarea de ce sunt plajele din Sardinia atat de populare. Linia imaculata a tarmului este impanzita de mici asezari, al caror farmec aparte, impreuna cu speciile rare de animale care traiesc aici, atrag multi vizitatori in zona.

Cele mai frumoase plaje din Sardinia Costa Verde

Plaja Costa Verde

Coasta de Smarald – cunoscuta drept “Costa Smeralda”, in aceasta regiune se afla unele dintre cele mai frumoase si impresionante plaje din Sardinia (si poate din intreaga lume). Apele curate atrag turistii dornici sa stea in cele mai luxoase hoteluri si vile. Tot aici se organizeaza cateva competii pentru iahturi, locul fiind recunoscut un paradis la nivel mondial pentru pasionatii de ambarcatiuni de lux.

Cele mai frumoase plaje din Sardinia Costa Smeralda

Costa Smeralda

Farmecul marii albastre, plajele cu nisip alb si multitudinea de activitati ce pot fi practicate aici, fac din orice vacanta petrecuta in Sardinia, fie ca vii singur sau cu familia, o experienta de neuitat.