Arhipeleagul Madeira este format din patru insule, două populate şi doua nepopulate. Principala insula a arhipeleagului, Madeira, incântă prin frumuseṭea ei naturală, o frumuseṭe care se datorează florei şi faunei excepṭionale, a climatului cald şi a mării albastre, a plajelor cu nisip fin şi crestelor ȋnalte ale munṭilor.

 

Madeira este alegerea perfecta pentru toate generaţiile de turişti. Pereţii stâncoşi care se prăbuşesc în mare, păduri verzi, pâraie, cascade, ţărmuri vulcanice, mediul înconjurător exotic nemaivăzut în Europa primesc călătorii. Două treimi ale suprafeţei Madeirei se află sub protectoratul UNESCO.

 

Shopping

Multe centre comerciale şi-au deschis uşile ȋn ultimii ani ȋn Madeira aducând pe piaṭă brand-uri importante de haine. Iată câteva dintre ele: Dolce Vita, Forum Madeira, Madeira Shoppping. Merită să fie amintite şi centrele comerciale mai mici: Galerias da Saou Lourenco, Arcadeas deSao Francisco, Anadia Shopping. Nu trebuie sa rataṭi nici magazinele de suveniruri, de broderii, cele ȋn care sa vând celebrele vinuri de

Madeira şi florăriile.

Bucătărie

Ȋn Madeira se găteşte bine, gusturile fiind apropiate de cele ale noastre. Preṭurile sunt medii, şi nu se obişnuieşte să se lase

bacşiş. Băuturile nu apar de obicei ȋn meniu. Supele se gătesc tradiṭional, ȋnsă nu se potrivesc cu gusturile turiştilor. O masă costă ȋn medie 10 euro, la felul principal fiind inclusă garnitura ce se poate schimba cu orice variantă din meniu.

 

Distrație

Madeira este o destinaṭie pe care tinerii o iubesc, ȋn orasele principale fiind tot timpul diverse petreceri, iar cluburile sunt pline până dimineaṭa. De asemenea, în satele mai retrase au loc tot timpul anului tot felul de serbări tradiṭionale care sunt apreciate de turişti, oglindind spiritul local. Carnavalul de la Madeira este una dintre cele mai mari petreceri stradale din Europa. El are loc în fiecare an, în vinerea de dinaintea postului Paştelui.

 

Fortăreţele

În Funchal mai multe fortăreţe îşi aşteaptă vizitatorii. În partea superioară a oraşului se găseşte Fortaleza do Pico, construită din bazalt în secolul al XVI-lea, de către spanioli. Pe ţărmul oceanului găsim fortăreaţa Sf. Laurenţiu, care deşi nu a avut rol militar, a servit multă vreme ca palat al guvernatorului. Merită de asemenea vizitată şi fortăreaţa São Tiago, a cărei clădire galbenă stă pe ţărmul oceanului.

 

Lacurile din Madeira

In valea platoului de vest, vă puteți bucura admirând stâncile, caresunt sculptate de milioane deani de apa care se grăbeşte să

ajungă ȋn mare, formând cascade magnifice.

 

Valea Serra D`Agua

De pe Serra D`Agua puteṭi admira Encumeada, Ribeira Brava şi Campanario. Apeductul are aproximativ 65 km, dintre care 5 km formează un itinerariu uşor de parcurs.